adgallery

Friday, 04 May 2012 12:16

Κωστής Βελώνης



"ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ"
Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός
Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα
Εγκαίνια: Δευτέρα 7 Μαΐου 2012, στις 7 μμ
Διάρκεια: 7 - 31 Μαΐου 2012
Επιμέλεια: Stefan Bidner
Παραγωγή: DaDa Da Academy & Wiener Art Foundation
Συντονισμός: Πάνος Παπαδόπουλος




Η Dada da Academy, σε συνεργασία με τη Wiener Art Foundation, παρουσιάζει την ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης με τίτλο «Παρνασσός». Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 7 Μαΐου 2012, στις 19:00, στον εκθεσιακό χώρο του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός».

Στην έκθεση «Παρνασσός» συμμετέχουν κυρίως νέοι Ελληνες καλλιτέχνες με διεθνή καριέρα, αλλά και ξένοι εικαστικοί που ζουν και εργάζονται στην Αθήνα. Οπως σημειώνει ο Αυστριακός επιμελητής Stefan Bidner, που υπογράφει την επιμέλεια της έκθεσης, «...με ενδιαφέρει πολύ να γνωρίσω την αθηναϊκή εικαστική σκηνή, ειδικά τώρα με όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα και τα οποία έχουν παγκόσμια απήχηση. Θα ήθελα λοιπόν να παρουσιάσω ορισμένους εκπροσώπους της ελληνικής καλλιτεχνικής κοινότητας σε αυτό τον γεμάτο με ιστορία χώρο. Είναι κάτι σαν ένα εικαστικό-ιστορικό catch up το οποίο βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέρον».

Ο τίτλος της έκθεσης «Παρνασσός», έχει διττή σημασία, καθώς δόθηκε για να τιμήσει αφενός τον Φιλολογικό Σύλλογο, που σε τρία χρόνια γιορτάζει τα 150 χρόνια λειτουργίας του, και παράλληλα αναφέρεται έμμεσα στην μεταφορική έννοια της λέξης «βουνό», που χρησιμοποιείται για να δηλώσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, και την προσπάθεια που καταβάλλει ο δημιουργικός άνθρωπος προκειμένου να πετύχει τους στόχους του.

Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός» και με την υποστήριξη της πρεσβείας της Αυστρίας στην Αθήνα.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι: Φαίδων Αναστασιάδης, Νίκος Αρβανίτης, Νάνος Βαλαωρίτης, Γιάννης Βαρελάς, Κωστής Βελώνης, Γιώργος Γεωργακόπουλος, Άρης και Λάκης Ιωνάς/The Callas, Βάσω Γκαβαϊσέ, Διονύσης Καβαλλιεράτος, Βασίλης Καρούκ,  Em Kei & Nicolaich, Πάνος Κουτρουμπούσης, Τjorg Douglas Beer, Μαργαρίτα Μποφιλίου, Ραλλού Παναγιώτου, Πάνος Παπαδόπουλος, Αλέξανδρος Τζάννης, Πέτρος Τουλούδης, Edy Ferguson.